Kairacross Ylläs 6.–7.7.2022

Kairacross Ylläs on Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemissa järjestettävä ulkoiluelämys. Kilpailussa pääset vaeltamaan jalan ikimetsien läpi, pitkin ulkoilupolkuja ja yli avotuntureiden – sekä tietenkin melomaan mutkittelevilla tunturijoilla ja tunnelmallisilla erämaajärvillä.

Kairacross Ylläs sopii niin nautiskelevalle retkeilijälle, luonnossa viihtyvälle kuntoilijalle kuin kokeneelle kilpaurheilijallekin. Samaan aikaan Ylläksellä järjestetään Ylläs Outdoor Week, joten alueella riittää urheiluhenkistä nähtävää ja tekemistä koko perheelle.

Kairacross kisa käydään Ylläksellä kolmessa sarjassa: pitkä (n.60 km) kestää vuorokauden ja puolikas (n.30 km) noin 12 tuntia. Mini (n.5 km) on lyhin ja helpoin sarja, joka on tarkoitettu ennenkaikkea mahdollisuudeksi tutustua uuteen lajiin. Ensikertalainenkin läpäisee tämän reitin muutamassa tunnissa ja sopii myös niille, joilla ei ole kokemusta melonnasta. Reittejä tosin ei ole merkitty maastoon, joten radan läpäiseminen edellyttää retkeilytason suunnistustaitoa.

Huom. Packrafteja vuokrattavissa Sisu Outdoorilta sekä TunturiFlow’lta. Teethän varauksesi ajoissa, sillä kalustoa on rajallisesti!

Ilmoittautuminen auki nyt!

Kairacross Vätsäri 31.7.–4.8.2022

Suosittu Kairacross järjestetaan kesällä 2022 taas Vätsärin erämaassa. Vätsäri sopiikin packraft-kisaan erinomaisesti, sillä alue on polutonta erämaata ja yksi Suomen syrjäisimmistä alueista. Maasto on vaativaa. Varsinkin tunturiylänkö on hyvin karua, ja laajoja kivikoita on kaikkialla. Sekä vesi- että maa-alueet ovat hyvin monimuotoisia ja maisemat huikaisevat kauneidellaan.

Kairacross on elämysliikuntaa, jossa liikutaan jalkaisin ja meloen, rastilta toiselle navigoiden. Radan haasteet ja maaston rasitukset tarjoavat kokemuksia, joita ei muualta saa. Kairacrossissa kilpaillaan vähintään kahden hengen mies-, nais- tai sekajoukkueina. Mukaan on mahdollista lähteä myös kolmen tai useamman hengen kaveriporukalla.

Kairacross Vätsäri sopii niin nautiskelevalle retkeilijälle, luonnossa viihtyvälle kuntoilijalle kuin kokeneelle ultraurheilijakin. Reitti tarjoaa mielekkäitä haasteita ja elämyksiä yhtä hyvin retkeilyasenteella kuin kilpailumielessä liikkuvallekin. Vaativien olosuhteiden takia osallistujilla tulee kuitekin olla retkeilykokemusta ja kyky selviytyä omin avuin erämaaolosuhteissa vähintään kolme vuorokautta. Joukkueessa pitää olla myös riittävästi suunnistustaitoa. Melomo on yhteistyökumppanina tukemassa myös Kairacross-kisaajia. Lisätietoja kisasta, ilmoittautumisesta ja kisaajille myönnettävistä alennuksista saat Kairacrossin sivuilta.

Loput NRS:n 2022-vuosimallin kuivapuvut -30% alennuksella!

Tarjous on voimassa vain niin kauan kuin tavaraa riittää!