Ilmainen toimitus yli 150€ tilauksille!

Search

Melat

Tervetuloa Melat-osastolle! Valikoimamme kattaa retkeilymelat leppoisille järvi- ja jokiretkille, suorituskykyisemmät melat aktiiviharrastajille sekä koskimelontaan suunnitellut melat.

Melan pituuden valinnassa on usein yksilöllisiä mieltymyksiä, mutta kokemukseemme pohjaten melat pituudeltaan 220 cm soveltuvat kaikkien packraftien kanssa monipuoliseen retkeilykäyttöön. Yhden hengen packrafteilla ja etenkin koskimelonnassa voi ja kannattaa käyttää myös lyhempiä meloja eli 210 cm ja siitä alaspäin.

Valikoimamme keskittyy erityisesti kaksi- ja neljäosaisiin meloihin, jotka ovat varsin monipuolisia ja käytännöllisiä erityisesti packraft-melontaa ajatellen, mutta sopivat myös muillekin melojille.  Kaksiosaiset melat ovat suosittuja niiden yksinkertaisen kokoamisen ja purkamisen vuoksi, lisäksi melan osat saa kiinnitettyä kätevästi repun ulkopuolelle pystyasentoon. Neliosaiset melat menevät askeleen pidemmälle varastoinnin ja kuljetettavuuden suhteen, ja ovat erinomainen valinta niille, jotka matkustavat melontakohteisiin vaikka pienemmällä autolla, julkisilla kulkuvälineillä tai jopa lentäen.

Useimmissa meloissamme löytyy lapakulman säätömahdollisuus, joka on varsin hyödyllinen melojille, jotka haluavat pystyä vaikuttamaan melontamukavuuteen ja –tehokkuuteen ja optimoimaan melontatekniikkansa eri olosuhteissa.

Melavalintaan kannattaa siis kiinnittää huomiota ja omaan tyyliin sopiva sopiva mela antaa hyvät eväät nautinnolliseen ja turvalliseen melontakokemukseen. Esimerkiksi Melomon neliosainen 220 cm pitkä packraft-mela on erinomainen mela aloittelijoille ja retkeilijöille, jotka arvostavat helppokäyttöisyyttä ja mukavuutta tasaisella vedellä ja joella. Aktiivimelojille suunnatut mallimme kuten Bending Branches ja Aqua-Bound on kehitetty kestämään kovaa käyttöä. Nämä melat on suunniteltu ergonomisesti sopimaan pitkiin melontaretkiin ja intensiiviseen käyttöön, sisältäen ominaisuuksia kuten säädettävä pituus, portaaton lapakulmansäätö ja kevyet mutta lujat materiaalit.

Valikoimassamme on sekä hiilikuitu- että lasikuituvahvisteisia lapoja, joissa kummassakin on puolensa. Hiilikuituvahvisteiset lavat ovat kevyitä ja hieman jäykempiä, mikä mahdollistaa tehokkaan voimansiirron ja ovat varsin miellyttäviä pitkillä retkillä, joissa jokainen gramma on tärkeä. Lasikuituvahvisteiset tai jopa täysin lasikuituiset lavat puolestaan tarjoavat erinomaisen iskunkestävyyden, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan retkeilyyn, missä luotettavuus ja pitkäikäisyys ovat avainasemassa.

Valikoimastamme löydät erinomaisia vaihtoehtoja, ja olipa tavoitteena leppoisa retkeily tai adrenaliinia nostattava koskimelonta, voit luottaa siihen, että saat käyttöösi laadukkaan, kestävän ja suorituskykyisen melan. Ota tarvittaessa yhteyttä sähköpostitse tai soittele, niin katsotaan sinulle parhaiten sopiva malli!